Referat: Sjösa IF - Högsjö BK

Platt fall!
Så kan man sammanfatta lördagens välbesökta toppmatch.
Åskådarantalet uppsteg till tresiffrigt och de förhållandevis många bortasupportrarna var de som fick jubla flest gånger och åka hem nöjdast.
Matchen hann knappt börja innan bollen låg i nät bakom Johan. Första anfallet, vad kan det ha tagit, tre minuter?
Även om spelet bedrevs mest på Högsjös planhalva var det sällsynt att hemmalaget kom till farliga lägen. Viktor blev nästan chockad när bollen damp ner framför honom efter en försvarsmiss i gästande led och överraskningsmomentet blev så stort att nätkänning uteblev.
Vi stångade våra skallar blodiga medan Högsjö kontrade snabbt i djupled. Precis före paus resulterade även en fast situation för gästerna när en frispark nickades i mål av en rätt slappt markerad spelare.
Känslan var att vi inte var riktigt påkopplade och sammankopplade under den första halvlek, men efter paus tycktes vi komma ut med lite mer spets och energi. Tyvärr var energin lite för stor hos Mobeck som i en duell fick sitt andra gula kort och strax därpå kom 0–3. Ridå. Även ett fjärde mål för gästerna ramlade in, innan Edhager på ett elegant sätt tog sig fram och dunkade dit ett tröstmål.
Vi fick efter matchen mycket kredd av motståndarna, att vi var deras dittills tuffaste motstånd och att vi är ett trevligt gäng, kanske seriens trevligaste enligt vissa. Var vi rentav för trevliga som bjöd på poängen för lättvindigt? Vi behöver oavsett vilket ta fram ödmjukheten och komma ihop som enhet igen efter att det kanske gick lite lätt under försäsongen och början av seriespelet.
Närmast väntar nu bortamatch mot Standard på torsdag och sedan hemmamatch mot Stenkvista på lördag. Väl mött!